0_Македонија.Портал0_МИА Истражува.ПорталДописници МКДСторија

Назми Ибраимов, последниот ковач во Делчево: Железото се кова додека е жешко, но само ако има кој да го кова

Железото се кова додека е жешко, но само ако има кој да го кова. Назми Ибраимов кој е последниот ковач во Делчевско вели дека во неговиот случај нема кој да го замени бидејќи неговиот син е во странство, а од останатите млади нема интерес за овој занает кој во Пијанец е во изумирање.

Back to top button
Close
Close