Biznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Стопанска комора: Модерна реиндустријализација – единствена алтернатива за развој на економијата

Единствена развојна алтернатива која и стои на располагање на Македонија како мала отворена економија е иницирање и интензивирање модерна реиндустријализација, зголемување на учеството на преработувачката индустрија во БДП преку пренасочување на ресурсите кон индустриски гранки, сектори и потсектори со поголема додадена вредност и повисоко ниво на продуктивност, порача денеска в.д. извршниот директор на Стопанската комора на Македонија, Билјана Пеева-Ѓуриќ, на годинашното Генерално собрание на Асоцијацијата на балкански комори (АБК) што се одржува во Истанбул, Турција.

Back to top button
Close
Close