0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталИнтервјуОпштество

Стојанов за МИА: Треба да се почитуваат мерките за да не се оптерети премногу здравствениот систем

Медицинскиот кадар кој работи во лабораториите и останатите во здравствениот сектор никогаш не се доволни, и здравствените работници се разболуваат, имаат разни здравствени проблеми, жените забременуваат, апаратите се расипуваат, се сервисираат и сето ова ја усложнува работата и издавањето на резултатите. Затоа се апелите да се почитуваат мерките да не се оптерети премногу здравствениот систем за да може да одговори на сите барања, изјави за МИА директорот на Центарот за јавно здравје Александар Стојанов.

Back to top button
Close
Close