Дописници МКДОпштински вести

Стерјовски го посоветува Мајко да го види примерот со С. Македонија што значи дијаспора на една земја и грижата за неа

Пратеникот од Македонска алијанса за европска интеграција, Васил Стерјовски, на денешната пленарна седница на албанскиот Парламент, образложувајќи ја иницијативата за измени и дополнувања на Законот за дијаспора, на ресорниот министер Пандел Мајко, му даде одговор на она што тој го негира и тврди дека нема земја во светот каде се признава дијаспора по државјанство, посочувајќи го примерот со Северна Македонија.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close