0_Македонија.ПорталКултураКултура.ПорталОпштество

Стефоска изврши увид во тековните активности во Курбиново, Љубојно и кај споменикот од НОБ во Отешево

Министерката за култура Ирена Стефоска денеска изврши увид во тековните активности на неколку значајни културни добра во Преспанскиот регион, почнувајќи од  црквата „Св. Ѓорѓи“ во Курбиново, каде е започната првата фаза од непосредната заштитата на архитектурата на ова непроценливо културно наследство од 12 век, информираат од Министерството за култура.

Back to top button
Close
Close