БизнисБизнис.ПорталЕкономијаОпштество

ССК и Македонскиот полициски синдикат ќе потпишат договор за соработка

Сојузот на стопански комори на Македонија ќе потпише договор со Македонскиот полициски синдикат – Скопје.

Скопје, 25 јуни 2020 (МИА) – Сојузот на стопански комори на Македонија ќе потпише договор со Македонскиот полициски синдикат – Скопје.

Договорот ќе го потпишат потпретседателот на Сојузот, Драган Митковски и претседателот на Македонскиот полициски синдикат, Марјан Кицев.

-Целта на договорот е да се воспостави соработка со особен акцент на заложбите за воспоставување систем за обезбедување на владеење на правото и сузбивање на сивата економија. Дополнително институционално ќе се делува со заеднички проекти во насока на унапредување на демократските процеси во сферата на интерес на потписниците на договорот, наведува ССК. мч/са/

Back to top button
Close
Close