0_Македонија.ПорталПолитика

Средба на министерката Мизрахи со амбасадорот на Русија Сергеј Баздникин

Размена на искуства од областа на трудот и трудовото законодавство, активни мерки и политики за вработување, со посебен акцент на вработување на младите, законодавството во сферата на социјалната заштита, се темите кои се опфатени во Меморандумот за соработка од 2016 година меѓу Северна Македонија и Русија, за кои денеска разговарале министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи и амбасадорот на Руската Федерација, Сергеј Баздникин.

Скопје, 13 февруари 2020 (МИА) – Размена на искуства од областа на трудот и трудовото законодавство, активни мерки и политики за вработување, со посебен акцент на вработување на младите, законодавството во сферата на социјалната заштита, се темите кои се опфатени во Меморандумот за соработка од 2016 година меѓу Северна Македонија и Русија, за кои денеска разговарале министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи и амбасадорот на Руската Федерација, Сергеј Баздникин.

Како што соопштија од Министерството за труд и социјална политика, на средбата биле истакнати добрите односи коишто ги поврзуваат двете земји. бк/

 

Back to top button
Close
Close