0_Македонија.ПорталПолитика

Среба Заев-Предан: Продолжува словенечката поддршка за пристапување во ЕУ

Северна Македонија и Словенија остануваат посветени на создавање услови за зголемување на економската и трговска соработка, како и унапредување на развојната соработка меѓу двете земји со цел постигнување успеси во одржливиот економски развој, социјалните услуги, доброто управување, животната средина и современото образование, беше констатирано на денешната средба во Скопје меѓу премиерот Зоран Заев и новоименуваниот словенечки амбасадор во земјава Милан Предан, при што беше изразено задоволство од одличните билатерални односи на двете земји.

Back to top button
Close
Close