• A-
  • A
  • A+
E hënë, 22 Prill 2018, 

BPRM-ja dhe Byroja për arsim nënshkruajtën memorandum për bashkëpunim

BPRM-ja dhe Byroja për arsim nënshkruajtën memorandum për bashkëpunim

Shkup, 12 janar 2017 (MIA) - Dituri dhe edukim më të madh gjatë përgatitjes së politikave, realizim të hulumtimeve dhe analizave, ndërmarrje të aktiviteteve të përbashkëta për ngritje të vetëdijes publike dhe këmbim të ekspertizës relevante, parashikon memorandumi për bashkëpunim që sot e nënshkruajtën guvernatori i bankës Popullore të Republikës së Maqedonisë (BPRM) Dimitar Bogov dhe drejtoresha e Byrosë për zhvillim të arsimit Vesna Horvatoviq.

Siç njofton BPRM-ja, të dy institucionet do të realizojnë konsultime për çështje strategjike në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar, do të përgadisin material mësimor për shkollat fillore dhe të mesme nga sfera e diturisë financiare dhe do të organizojnë trajnime dhe aktivitete tjera edukative me të cilët do të përfshihen mësimdhënësit dhe nxënësit.

"Me këtë memorandum pritet që të përforcohet bashkëpunimi midis të dy institucioneve në sferën e edukimit financiar me ç'rast do të kontribuohet për rritje të vetëdijes tek nxënësit dhe përforcim të dijenisë së tyre financiare, si dhe për inkuadrimin e tyre të ardhshëm më të lehtë në rrjedhat bashkëkohore të sistemit financiar", informon BPRM-ja. ff/bsh/10:57

###

Të gjitha të drejtaj janë të mbrojtura.Ky material nuk mund të deponohet, botohet, transmetohet, korjohet dhe sërish të distribuohet në çfarëdolloj forme, pa leje me shkrim nga Ajencia Informative e Maqedonisë.Mozaik

Kejt Apton në fushatë të re për rroba banje

Kejt Apton është e angazhuar në reklamën e re të f...

Dhjetë fjali të mençura të thëna nga Nena Terezë

Nënë Tereza është konsideruar si një nga njerëzit ...

Restoranti i cili edhe ata pa të holla nuk i lë të uritur

Në qoftë se jemi të uritur, ndërsa nuk keni të hol...

Banania që kushtoi 930 funte

Një gabim i një supermarketi ka bërë një banane të...

Tina Tarner sjellë muzikal që pasqyron jetën e saj

Muzikantja e njohur Tina Tarner, ka realizuar një...