• A-
  • A
  • A+
E martë, 22 Maj 2018, 

Arsim dhe shkencë

Promovohet Strategjia për arsim 2018-2025

Promovohet Strategjia për arsim 2018-2025

Shkup 21 maj 2018 (MIA) - Qëllimi përfundimtar i Strategjisë për arsim 2018-2025 është investimi tek... më tepër...

 
Deskoska: Reformat në arsim do t’i vazhdojë ministri i ri

Deskoska: Reformat në arsim do t’i vazhdojë ministri i ri

Shkup, 21 maj 2018 (MIA) - Pa marrë parasysh se kush do të jetë ministër i Arsimit dhe Shkencës, ai ... më tepër...

Universiteti "Shën Cirili dhe Metodi" e shënon 69-vjetorin e themelimit

Universiteti "Shën Cirili dhe Metodi" e shënon 69-vjetorin e themelimit

Shkup, 21 maj 2018 (MIA) - Me një lutje kushtuar vëllezërve të shenjtë Cirili dhe Metodi me të cilën... më tepër...

Shënohet 69-vjetori nga themelimi i Universitetit "Shën Cirili dhe Metodij"

Shënohet 69-vjetori nga themelimi i Universitetit "Shën Cirili dhe Metodij"

Shkup, 21 maj 2018 (MIA) - Gjashtëdhjetë e nëntë vjet nga themelimi do të shënojë sot Universiteti "... më tepër...

Promovimi i Strategjisë për arsim për vitin 2018-2025

Promovimi i Strategjisë për arsim për vitin 2018-2025

Shkup, 21 maj 2018 (MIA) - Ministria e Arsimit dhe Shkencës sot do ta promovojë Strategjinë për arsi... më tepër...

Deskoska: Me reformat arsimore të rinjtë stimulohen të jenë edhe inovativ

Deskoska: Me reformat arsimore të rinjtë stimulohen të jenë edhe inovativ

Shkup, 18 maj 2018 (MIA) - Dallimi midis ndjekësit dhe liderit është në inovativitetin, ka thënë Sti... më tepër...

Përmirësohet përmbajtja e Rregullores për ushqim te shkollat fillore

Përmirësohet përmbajtja e Rregullores për ushqim te shkollat fillore

Shkup, 18 maj 2018 (MIA) - Ministria e Arsimit dhe Shkencës informoi se në kuadër të projektit për p... më tepër...

Në Shkup "Olimpiadën për lexim dhe matematikë" për nxënësit më të vegjël

Në Shkup "Olimpiadën për lexim dhe matematikë" për nxënësit më të vegjël

Shkup, 16 maj 2018 (MIA) - Mbi 200 nxënës dhe arsimtarë nga shkollat fillore nga mbarë vendi ishin t... më tepër...

Fiti: Gjuha maqedonase është pjesë e identitetit dhe duhet të respektohet

Fiti: Gjuha maqedonase është pjesë e identitetit dhe duhet të respektohet

Shkup, 16 maj 2018 (MIA) - Gjuha maqedonase kohë më parë është kodifikuar, ekziston, ajo nuk mund të... më tepër...

Konferencë për sfidat në arsimin e mësimdhënësve

Konferencë për sfidat në arsimin e mësimdhënësve

Shkup, 15 maj 2018 (MIA) - Arsimi i mësimdhënësve si një ndër kushtet për proces arsimor cilësor  is... më tepër...

Deskoska: Ndryshime në punësimin e mësimdhënësve në kohë të pacaktuar

Deskoska: Ndryshime në punësimin e mësimdhënësve në kohë të pacaktuar

Shkup, 15 maj 2018 (MIA) - Mësimdhënësit të cilët mund të realizojnë orar të plotë ose gjysëm orar t... më tepër...

Konferencë: Të rinjtë largohen sepse nuk kanë punë dhe mundësi për përparim

Konferencë: Të rinjtë largohen sepse nuk kanë punë dhe mundësi për përparim

Shkup, 14 maj 2018 (MIA) - Jashtë Maqedonisë jetojnë dhe punojnë më shumë se 29 për qind e individëv... më tepër...

MASH e dënon dhunën në SHF "Zhivko Brajkovski"

MASH e dënon dhunën në SHF "Zhivko Brajkovski"

Shkup, 9 maj 2018 (MIA) - Ministria e Arsimit dhe Shkencës e dënon incidentin në SHF "Zhivko Brajkov... më tepër...

Deskoska: Zvogëlohet fondi i orëve në klasën e dytë dhe të tretë

Deskoska: Zvogëlohet fondi i orëve në klasën e dytë dhe të tretë

Shkup, 7 maj 2018 (MIA) - Programi për klasën e dytë dhe të tretë për vitin e ardhshëm shkollor mbet... më tepër...

Deskoska pret që për dy javë të kumtohet përbërja e Qeverisë së rikonstruktuar

Deskoska pret që për dy javë të kumtohet përbërja e Qeverisë së rikonstruktuar

Shkup, 7 maj 2018 (MIA) - Ministrja e Arsimit Renata Deskoska deklaroi sot se pret që për dy javë të... më tepër...

UCM do ta ndryshojë Statutin që të harmonizohet me ligjin e ri

UCM do ta ndryshojë Statutin që të harmonizohet me ligjin e ri

Shkup, 6 maj 2018 (MIA) - Universiteti "Shën Cirili dhe Metodi" në afat prej tre muajsh duhet të bëj... më tepër...

Ditë e hapur në Universitetin "Shën Cirili dhe Metodi"

Ditë e hapur në Universitetin "Shën Cirili dhe Metodi"

Shkup, 5 maj 2018 (MIA) - Ditë e hapur në Universitetin "Shën Cirili dhe Metodi" do të mbahet sot në... më tepër...

Mozaik

Beqari i përjetshëm Hju Grant martohet në moshën 57-vjeçare

Aktori Hju Grant, të cilin e konsideronin si një n...

Thaçi i dha pasaportë diplomatike Majlinda Kelmendit

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi i dha sot pasap...

Katër sëmundjet që i shëron Agjërimi

Ndonëse miliona njerëz anë e mbanë botës e kanë vë...

Bebe Rexha do të performojë në finalen e “American Idol”

Këngëtarja me famë botërore, Bebe Rexha do të perf...

Princi Çarls do ta dërgojë Meganin në altar

I ati i dhëndrit, princi britanik Çarls do ta dërg...