• A-
  • A
  • A+
E hënë, 16 Korrik 2018, 

Politika e jashtme

Bakojani: Koxias bëri gabim që i dha termet maqedonas dhe gjuhë maqedonase

Bakojani: Koxias bëri gabim që i dha termet maqedonas dhe gjuhë maqedonase

Athinë, 16 korrik 2018 (MIA) - Demokracia e Re konsideron se Koxias ka bërë gabim që lejoi kombësi m... më tepër...

 
Xanakopulos: Marrëveshja do të kalojë në Parlament, në të kundërtën nuk do ta kishim nënshkruar

Xanakopulos: Marrëveshja do të kalojë në Parlament, në të kundërtën nuk do ta kishim nënshkruar

Athinë, 16 korrik 2018 (MIA) - Është e qartë se marrëveshja do të kalojë në Parlamentin grek, në të ... më tepër...

Mbi 320 intelektualë grekë e mbështesin marrëveshjen e Prespës

Mbi 320 intelektualë grekë e mbështesin marrëveshjen e Prespës

Athinë, 16 korrik 2018 (MIA) - Ne, majtistët, demokratët dhe qytetarët progresivë, e mbështesim Marr... më tepër...

Kurc: E përshëndesim Marrëveshjen mes Shkupit dhe Athinës

Kurc: E përshëndesim Marrëveshjen mes Shkupit dhe Athinës

Athinë, 16 korrik 2018 (MIA) - Marrëveshja mes Shkupit dhe Athinës tregon se negociatat e vazhdueshm... më tepër...

Koxias: Marrëveshja pa probleme dhe me shumicë do të kalojë në Parlamentin grek

Koxias: Marrëveshja pa probleme dhe me shumicë do të kalojë në Parlamentin grek

Athinë, 15 korrik 2018 (MIA) - Bindje se Marrëveshja nga Prespa pa probleme do të marrë dritë të gje... më tepër...

Papas për MIA-n: Pas marrëveshjes nga Prespa fillon një erë e re

Papas për MIA-n: Pas marrëveshjes nga Prespa fillon një erë e re

Athinë, 15 korrik 2018 (MIA) - Për mundësitë për bashkëpunim mes Maqedonisë dhe Greqisë, pas nënshkr... më tepër...

Dimitrov: Negociatat për Maqedoninë vitin e ardhshëm janë një test për kredibilitetin e BE-së

Dimitrov: Negociatat për Maqedoninë vitin e ardhshëm janë një test për kredibilitetin e BE-së

Bruksel, 13 korrik 2018 (MIA) - Ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov, pas Këshillit të 14-... më tepër...

Cipras: Zoran, e njeh rajonin e Prespës? (video)

Cipras: Zoran, e njeh rajonin e Prespës? (video)

Athinë, 13 korrik 2018 (MIA) - Disa pjesë të bisedës telefonike mes dy kryeministrave nga dita kur i... më tepër...

Micotakis: Cipras dhe Kamenos, Shkupit ia dorëzuan pasaportën e NATO-s

Micotakis: Cipras dhe Kamenos, Shkupit ia dorëzuan pasaportën e NATO-s

Athinë, 13 korrik 2018 (MIA) - Kryetari i Demokracisë së Re, Kirjakos Micotakis nga foltorja parlame... më tepër...

Cipras: Dëshiroj që fqinji t'i përmbush obligimet e marrëveshjes

Cipras: Dëshiroj që fqinji t'i përmbush obligimet e marrëveshjes

Athinë, 13 korrik 2018 (MIA) - Së pari shteti fqinj të përmbush detyrimet nga marrëveshja, ndërsa më... më tepër...

Zaev për IBNA: Marrëveshja krijon të ardhme më të mirë për Maqedonisë dhe Greqisë

Zaev për IBNA: Marrëveshja krijon të ardhme më të mirë për Maqedonisë dhe Greqisë

Athinë, 13 korrik 2018 (MIA) - Marrëveshja krijon miqësi dhe bashkëpunim, por edhe perspektiva për q... më tepër...

Tirana zyrtare uroi marrjen e ftesës për në NATO

Tirana zyrtare uroi marrjen e ftesës për në NATO

Tiranë, 12 korrik 2018 (MIA) -  Presidenti shqiptar Ilir Meta ia uroi Maqedonisë  ftesën e marrë për... më tepër...

Dimitrov në takimin e Koalicionit global për luftë kundër terrorizmit

Dimitrov në takimin e Koalicionit global për luftë kundër terrorizmit

Shkup, 12 korrik 2018 (MIA) - Ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov sot mori pjesë në takim... më tepër...

Pavlopulos: Zgjidhja e emrit në përputhje me historinë dhe të drejtën ndërkombëtare, dhe integrimi në BE dhe në NATO

Pavlopulos: Zgjidhja e emrit në përputhje me historinë dhe të drejtën ndërkombëtare, dhe integrimi në BE dhe në NATO

Athinë, 12 korrik 2018 (MIA) - Zgjidhja të kontestit me emrin, në përputhje me historinë dhe të drej... më tepër...

Katrugalos: Marrëveshja e Prespës do të sjell edhe përfitime ekonomike për të dy vendet

Katrugalos: Marrëveshja e Prespës do të sjell edhe përfitime ekonomike për të dy vendet

Athinë, 12 korrik 2018 (MIA) - Marrëveshja e Prespës është e dobishme për të dy vendet dhe me ndihmë... më tepër...

Kamenos: Marrëveshja e Prespës nuk do të implementohet asnjëherë

Kamenos: Marrëveshja e Prespës nuk do të implementohet asnjëherë

Athinë, 12 korrik 2018 (MIA) - Partneri i koalicionit në Qeverinë greke, Panos Kamenos, nuk heq dorë... më tepër...

MPJ e Bullgarisë e përshëndeti ftesën e NATO-s për Maqedoninë

MPJ e Bullgarisë e përshëndeti ftesën e NATO-s për Maqedoninë

Sofje, 12 korrik 2018 (MIA) - E përshëndesim vendimin nga samiti i NATOs- për fillim të bisedimeve m... më tepër...