ЗдравјеСвет

Спреј за нос против Ковид-19

Првичните резултати се од неодамнешното испитување спроведено врз животни, спроведено под покровителство на Агенцијата за јавно здравје на Англија. Тие покажаа дека производот ИНА-051, што може да се користи како додаток во вакцина, го намалува нивото на вирусот што ја предизвикува болеста Ковид-19 и до 96 отсто.

Back to top button
Close
Close