0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталMakedonija.SlajderПолитика

Спасовски: Со координирана акција и активна меѓународна соработка до справување со современите глобални безбедносни ризици

Насилниот екстремизам како феномен добива големо внимание во меѓународната политика, и со право - поради зголемената свесност дека треба да се одговори на потеклото на терористичката активност, а не само да се фокусира на запирање на нападите. Истовремено, во целиот спектар на современи безбедносни ризици, покрај насилниот екстремизам, во секое општество сè поприсутен е и феноменот на радикализација, во кое слоеви од младата популација прифаќаат екстремни ставови и идеи и го менуваат своето однесување, од политички активизам до примена на насилни средства и методи, истакна министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во излагањето на конференцијата на Организацијата за безбедност и соработка на Европа (ОБСЕ).

Back to top button
Close
Close