0_Македонија.ПорталПолитика

Спасовски: Правната поддршка на ранливите жртви на насилство е прашање на мултисекторски пристап

Правната поддршка на ранливите жртви (деца, жени, стари лица и лица со попреченост) на насилни кривични дела секогаш претставува прашање на мултисекторски пристап, при што од аспект на МВР, непроценливо е знаењето на полициските службеници и нивните компетенции кои ќе овозможат да се спречи дополнителна виктимизација на жртвата, односно жртвата навремено да ги добие сите свои права.

Back to top button
Close
Close