0_Web_Актуелно0_Македонија.Портал0_МИА Истражува.ПорталДописници МКДОпштествоТема

Советот на Општина Росоман против изградба на регионална депонија на нивна територија

Со мнозинство гласови, Советот на Општина Росоман уште пред некое време се има изјаснето дека не сака регионална депонија за комунален отпад на својата територија. Од росоманската општина потврдуваат за МИА дека работата е статус кво, иако другите општини од Вардарскиот плански регион се изјасниле дека немаат ништо против идната заедничка депонија да биде во Росоманско.

Back to top button
Close
Close