0_Web_Насловна-слајдерЕвропаСвет.Слајдер

Совет на Европа вети заштита на новинарите и на слободата на изразување

инистрите на 47 земји-членки на Советот на Европа (СЕ) вчера се согласија да бараат нови прописи за заштита на слободата на изразување на интернет и на другите медиуми, во услови на зголемена загриженост дека вештачката интелигенција може да се користи за сузбивање на правата

Back to top button
Close
Close