0_Македонија.ПорталОригинални текстови

Соопштение од кабелските оператори по повод Уредбата на Владата за формирање Фонд за медиуми

Сакаме да ја запознаеме јавноста дека добивме писмен одговор од министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски дека  Владата на РС нема донесено Уредба со законска сила за основање на Фонд за поддршка на медиуми и дека до колку одлучи да воведе некаков вид на давачка која би паднала на грбот на граѓаните, претходно ќе не извести благовремено и ќе побара наше мислење и став по истото.

Скопје, 15 мај 2020

Сакаме да ја запознаеме јавноста дека добивме писмен одговор од министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски дека  Владата на РС нема донесено Уредба со законска сила за основање на Фонд за поддршка на медиуми и дека до колку одлучи да воведе некаков вид на давачка која би паднала на грбот на граѓаните, претходно ќе не извести благовремено и ќе побара наше мислење и став по истото.

Оттаму ве известуваме дека најавенот протест манифестиран со исклучување на реемитувањето на македонските програмски сервиси (радиодифузери) го одложуваме на неопределено време.

За сите понатамошни активности во врска со ова прашање ќе ја известиме македонската јавност благовремено.

Стопанска интересна заедница на оператори на кабелска мрежа МК-НЕТ-Скопје

___________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close