ЕвропаЕвропа.Портал

Со дрон снимени дел од градовите низ светот, сè е пусто поради коронавирусот (видео)

Од празна Будимпешта до пусти плажи во Бразил, градовите низ светот изгледаат како да се напуштени.

Лондон, 27 март 2020 (МИА) – Од празна Будимпешта до пусти плажи во Бразил, градовите низ светот изгледаат како да се напуштени.

Поголемиот дел од населението е повлечено во своите домови, со цел да се спречи брзото ширење на коронавирусот, па улиците се сосема празни, пишува Евроњуз.

Снимката, која е направена со дрон во неколку града низ светот, на почетокот го прикажува унгарскиот главен град Будимпешта, покажувајќи ги неговите празни улици и знаменитости без посетители. Потоа камерата се префрла во Вилнус, главниот град на Литванија.

Во Истанбул во Турција, град кој е многу фреквентен, можат да се забележат само неколку автомобили на улиците, а празните плажи на Рио де Жанеиро оставаат стравичен впечаток.

Последниот град кој е снимен со дрон е португалскиот главен град Лисабон. гт/

Таг
Back to top button
Close
Close