ЕвропаЕвропа.Портал

Сноуден поднесе барање за продолжување на дозволата за престој во Русија

Поранешниот службеник на Агенцијата за национална безбедност на САД Едвард Сноуден поднесе барање за продолжување на дозволата за престој во Русија за уште три години.

Москва, 16 април 2020 (МИА)Поранешниот службеник на Агенцијата за национална безбедност на САД Едвард Сноуден поднесе барање за продолжување на дозволата за престој во Русија за уште три години.

Да, аплициравме за продолжување на дозволата за престој уште три години. Се надеваме дека одлуката ќе биде позитивна, изјави неговиот адвокат Анатолиј Кучерена за ТАСС.

Тој додаде дека во моментов не се разгледува прашањето за добивање руско државјанство. паг/

 

Таг
Back to top button
Close
Close