0_МИА Истражува.ПорталВидеоВидео изјаваМИА ИстражуваРепортажа

Смарт- кул-тур – поттик за туризмот, но и за рамномерен и одржлив социоекономски развој во прекуграничниот регион на Пелагонија и Корча

Модерниот начин на живот во урбани средини со интензивно темпо и зависноста од дигитаните уреди кои се наше секојдневие на работното место но и во домот, се реалност која ја прави потребата за поврзување со природата императив. Потврда е растот на руралниот туризам во земјава кој е се попривлчен за странските но и за домашните туристи, и кој е на добар пат да биде сериозна алтернатива на класичната туристичка сезонска понуда.

Back to top button
Close
Close