БизнисБизнис.ПорталЕкономија

СКТМ: Мерките од четвртиот сет да важат и за компаниите кои го намалиле бројот на вработени

Стопанската комора за туризам на Македонија (СКТМ) бара финансиската поддршка на работодавачите погодени од здравствено економската криза предизвикана од вирусот Ковид-19, заради исплата на платите за месеците октомври, ноември, декември 2020 година, да важи за сите компании без разлика дали го задржале или го намалиле бројот на вработени во период пред денот на донесување на овој закон.

Back to top button
Close
Close