БизнисБизнис.ПорталЕкономија

Скопскиот регион со најголемо учество во БДП, најмало во североисточниот

Скопскиот регион има најголемо учество во бруто-домашниот производ. Податоците на Државниот завод за статистика покажуваат дека 43 отсто учество во бдп отпаѓа на скопскиот регион, а најмало или 4,9 отсто има североисточниот регион.

Back to top button
Close
Close