EvropëEvropë.PortalSvet.Slajder

“Skaj njuz”: Britania e zvogëlon personelin në ambasadat në Teheran dhe në Bagdad

Britania e Madhe e ka zvogëluar personelin në ambasadat në Irak dhe në Iran në minimum, pas vrasjes së gjeneralit të përgjithshëm Kasëm Sulejmani në sulmin ajror amerikan, njofton "Skaj njjuz", duke iu referuar burimeve diplomatike.

Londër, 7 janar 2020 (MIA) – Britania e Madhe e ka zvogëluar personelin në ambasadat në Irak dhe në Iran në minimum, pas vrasjes së gjeneralit të përgjithshëm Kasëm Sulejmani në sulmin ajror amerikan, njofton “Skaj njjuz”, duke iu referuar burimeve diplomatike.

Në raport theksohet se tërheqja e diplomacive është masë parandaluese dhe nuk është pasojë e kërcënimeve.

Ambasadorët Rob Maker në Teheran dhe Stiven Hikej në Bagdad do të qëndrojnë në vendet e tyre.

Zëdhënësi i Forin ofis deklaroi se ambasadat në Bagdad dhe në Teheran mbesin të hapura, por refuzoi t’i komentojë informacionet operative. fb/

Back to top button
Close
Close