0_Магазин.ПорталНаука и технологија

Сингапур, Хелсинки и Цирих се „најпаметните“ градови

Многу градови низ светот воведоа сообраќајни шеми за автомобили и поголема сообраќ заради намалување на метежот, Москва беше особено успешна во тоа. Тоа, затоа што така се гарантира бесплатен паркинг на сите корисници на оваа „паметна услуга“.

Back to top button
Close
Close