BotëBotë.PortalSvet.Slajder

Sietëll eksperimenton me votim nga telefona celularë në zgjedhje

Zgjedhje për një pjesë të anëtarësisë në njërin nga këshillat në vetëqeverisjen lokale në qarkun Sietëll në shtetin federal amerikan Uashington, është kështu se jehona e votuesve zakonisht është më pas se një për qind.

Sietëll, 23 janar 2020 (MIA) – Zgjedhje për një pjesë të anëtarësisë në njërin nga këshillat në vetëqeverisjen lokale në qarkun Sietëll në shtetin federal amerikan Uashington, është kështu se jehona e votuesve zakonisht është më pas se një për qind.

Që të tejkalohet kjo, personat zyrtarë sivjet përpiqen t’i detyrojnë të gjithë votuesit të votojnë përmes internetit, ndërsa më vonë mund të zbatohet në zgjedhje më të mëdha dhe më të rëndësishme se këto.

Këto janë zgjedhjet e para në SHBA në të cilat secili zgjedhës i regjistruar ka të drejtë të votojë përmes internetit duke e përdorë telefonin  e tij të mençur apo pajisje me ekran në prekje, publikoi “Sitetëll tajms”.

Organizata joprofitabile Task filantropiz është partner i pushtetit në qarkun King në atë pilot-projekt për votim gjatë zgjedhjes së anëtarëve të qarkut Këshilli i vullnetarëve për ruajtjen e natyrës.

Votimi përmes internetit është i lejuar në disa shtete amerikane, por vetëm për votues që mungojnë dhe në ushtri.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close