Svet.SlajderЕвропаЕвропа.Портал

Швајцарија има поголема стапка на инфекција од Италија

Швајцарија има поголема стапка на инфекција со новиот коронавирус во споредба со Италија и на 10.000 жители во моментот има 12,4 заразени лица

Берн, 26 март 2020 (МИА) – Швајцарија има поголема стапка на инфекција со новиот коронавирус во споредба со Италија и на 10.000 жители во моментот има 12,4 заразени лица.

Според актуелните официјално податоци во Швајцарија инфицирани со Ковид-19 се 11.028 лица, а починале 154.

Во Италија стапката на инфекција изнесува 11,4 заболени на 10.000 жители, во Шпанија – 8,5 и во Германија – 3,9.

Поголема стапка на инфекција од Швајцарија, врз основа на малиот број и концентрацијата на жители имаат само Луксембург и Исланд. ми/

Таг
Back to top button
Close
Close