0_Maqedoni.Portal0_Web_Ballina - Sllajder0_Web_Përzgjedhja e redaktoritMakedonija.SlajderPolitikë

Shteti i garanton të drejtat e të gjithë qytetarëve pa dallim të përkatësisë etnike, regjistrimi të mos politizohet

Maqedonia e Veriut është shtet qytetar dhe Kushtetuta jonë I garanton të drejtat e të gjithë qytetarëve pa marrë parasysh përkatësinë e tyre etnike. Shteti I mbron të drejtat individuale dhe kolektive dhe nuk do të lejojnë për shkak të agjendës zgjedhore apo dallime bilateral, dikush ta shfaqë shtetin se po kufizon të drejtat individuale apo kolektive. Deri më tani në negociatat me Republikën e Bullgarisë nuk është biseduar që bashkësia etnike bullgare të futet në Kushtetutën tone dhe nuk ka kërkesë të tillë nga autoritetet bullgare, as presidenti I shtetit, Stevo Pendarovski nuk pret fare të ndodhë sepse miratimi dhe amandamentet e mundshme të Kushtetutës janë kryesisht e drejtë dhe kompetence e jona sovrane. Në këtë moment, presidenti nuk sheh kurfarë nevoje për çfarëdo lloj ndryshimesh në Kushtetutë.

Back to top button
Close
Close