EvropëEvropë.Portal

Shtetasit e vendeve-anëtare të BE-së nuk duan ta braktisin Britaninë pas Bregzitit

Shtetasit e vendeve-anëtare të Bashkimit Evropian nuk kanë për qëllim ta braktisin Britaninë e Madhe dhe të kthehen në vendet e tyre pas Bregzitit, shkruan Diojpe Vele.

Londër, 21 janar 2020 (MIA) – Shtetasit e vendeve-anëtare të Bashkimit Evropian nuk kanë për qëllim ta braktisin Britaninë e Madhe dhe të kthehen në vendet e tyre pas Bregzitit, shkruan Diojpe Vele.

Bëhet fjalë për 2,27 milionë qytetarë të vendeve anëtare të BE-së të cilët jetojnë edhe punojnë në Britani.

Të gjithë qytetarët e BE-së në të vërtetë kanë të drejtë të aplikojnë për të ashtuquajturin “status të konfirmuar për qëndrim” nëse jetojnë në vend më shumë se pesë vjet dhe nuk kanë shtetësi apo për “status të konfirmuar paraprak për qëndrim” nëse mbesin më pak se pesë vjet.

Ky është një lloj i ri i statusit të emigrantëve pikërisht për qytetarët e BE-së, që duhet t’u mundësojë të mbesin dhe normalisht të jetojnë dhe të punojnë në Britani.

Ditën e fundit të këtij muaji, Bregziti përfundimisht do të ndodhë dhe Britania e Madhe do të hyjë në një periudhë kalimtare për dalje nga Bashkimi Evropian.

Таг
Back to top button
Close
Close