Uncategorized

Shqipëria do të jetë nënkryetare e seancës së 75-të të Asamblesë së Përgjithshme të KB-së

Shqipëria është zgjedhur për nënkryetare të seancës së 75-të të Asamblesë së Përgjithshme të KB-së, funksion i cili do ta shpallë ambasadorja e këtij vendi në organizatën botërore Besiana Kadare.

Tiranë, 2 korrik 2020 (MIA) – Shqipëria është zgjedhur për nënkryetare të seancës së 75-të të Asamblesë së Përgjithshme të KB-së, funksion i cili do ta shpallë ambasadorja e këtij vendi në organizatën botërore Besiana Kadare.

Duke e klumtuar lajmin, Kadare ka shënuar se është “krenare të njoftojë se Shqipëria është përzgjedhur për zëvendëskryetare në seancën e 75-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara dhe se me padurim pret të bashkëpunojë me Volkan Bozkir nga Turqia i cili është kryetar i sapozgjedhur”.

“Privilegj i madh dhe përgjegjësi e jashtëzakonshme është që t’i shërbej vendit tim në këtë funksion”, shton Besiana, e cila është vajza e njërit prej shkrimtarëve më të njohur shqiptar Islamik Kadare.

Secili grup rajonal, siç transport agjencia shtetërore shqiptare ATA, në Kombet e Bashkuara është përfaqësuar nga Asambleja e Përgjithshme. Shqipëria do ta përfaqësojë grupin Evropa Lindore, e cila i përfshin Ballkanin, Evropën Lindore, Rusinë, Ukrainë, Bjellorusinë, Azerbejxhanin, Armenin etj.

Duke e përshëndetur përzgjedhjen, shefi i shtetit Ilir Meta vlerësoi se “kjo është mundësi shumë e mirë për prezantim dinjitoz të Shqipërisë në këtë institucion shumë të rëndësishëm botëror”.

Për kryetarin e Parlamentit, Gramoz Ruçi, përzgjedhja e Besiana Kadaresë paraqet sukses kombëtar dhe politik. vt/fb/

 

Back to top button
Close
Close