EvropëEvropë.PortalSvet.Slajder

Shkalla e papunësisë në eurozonë në prill u rrit për 7,3 për qind

Shkalla e papunësisë në eurozonë në prill arrin 7,3 për qind, që është për 0,2 për qind më shumë krahasuar me marsin, publikoi sot Agjencia për Statistikë e Bashkimit Evropian (Eurostat

Luksemburg, 3 qershor 2020 (MIA) – Shkalla e papunësisë në eurozonë në prill arrin 7,3 për qind, që është për 0,2 për qind më shumë krahasuar me marsin, publikoi sot Agjencia për Statistikë e Bashkimit Evropian (Eurostat).

Në prill për 0,2 për qind krahasuar me marsin, është rritur shkalla e papunësisë edhe në BE arrin 6,6 për qind. Në BE në prill rreth 14,08 milionë njerëz kanë qenë të papunë, prej të cilëve 11,92 milionë në eurozonë.

Krahasuar me marsin e vitit 2020 numri i personave të papunë në BE është rritur për 397.000 njerëz, ndërsa në eurozonë për 211.000.

Sipas të dhënave të Eurostat, numri më i madh i personave që e kanë humbur vendin e punë janë rinj. Papunësia e të rinjve është aktuale në Spanjë, Francë dhe Itali. sn/

Таг
Back to top button
Close
Close