КултураКултура.ПорталСкопје

Шилегов: Скопје беше прва локална самоуправа во Европа со проект „Култура во време на корона“

Градот Скопје беше прва локална самоуправа во Европа која реализираше проект „Култура во време на корона“, рече градоначалникот Петре Шилегов, додавајќи дека од една страна проектот бил финансиска поддршка за културните работници кои немаат некаков формален работен однос со институција, а од друга страна им се овозможиле забавни содржини на граѓаните во време на забрана за движење. 

Back to top button
Close
Close