Оригинални текстовиПолитика

Шекеринска: Сто пати повторената лага на ВМРО-ДПМНЕ нема да стане вистина

ВМРО ДПМНЕ ќе лажат секој ден затоа што само лагите им останаа. Не можеа да најдат никаква забелешка на постапката. Не можеа да кажат дека е во четири очи. Не можеа да скријат дека имало конкуренција и наддавање. Не можеа да објаснат зошто 11 години ја запоставиле Армијата без ниту една инжинериска машина. И уште добија најдиректен демант дека купената машина воопшто не е иста како таа со која споредуваат.

Скопје, 22 февруари 2020

ВМРО ДПМНЕ ќе лажат секој ден затоа што само лагите им останаа. Не можеа да најдат никаква забелешка на постапката. Не можеа да кажат дека е во четири очи. Не можеа да скријат дека имало конкуренција и наддавање. Не можеа да објаснат зошто 11 години ја запоставиле Армијата без ниту една инжинериска машина. И уште добија најдиректен демант дека купената машина воопшто не е иста како таа со која споредуваат.

Трет ден ќе им повториме – се работи за различна машина. Споредувате неспоредливо за да ја покриете својата неспособност. Ако имало поефтини машини кои ги исполнувале условите од приложената спецификација, ќе имало и такви понуди при тендерската постапка, која да ги потсетиме уште еднаш ВМРО-ДПМНЕ, беше отворена и транспарентна.

И затоа им остана да продолжат да лажат. Очигледно членството во НАТО кое не успеаа да го попречат многу ги боли. Како што ги болат повисоките плати и пензии во Армијата, исплатените станарина и дневници кои ги ветуваа а никогаш не ги остварија. Ги боли очигледната разлика и вниманието од државата кое припадниците на Армијата за прв пат го почувствуваа и на последниот оглас за прием на војници се пријавија десет пати повеќе кандидати.

Сто пати повторената лага на ВМРО-ДПМНЕ нема да стане вистина!

Министерство за одбрана

_____________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки

Back to top button
Close
Close