BotëBotë.Portal

SHBA-ja ofron 10 milionë dollarësh për dy liderët e FARK 

SHBA-ja ofron shpërblim prej 10 milion dollarësh për informacione që mundësojnë kapjen e dy ish-liderëve të grupit kryengritës kolumbian FARK

Bogota, 18 qershor 2020 (MIA) – SHBA-ja ofron shpërblim prej 10 milion dollarësh për informacione që mundësojnë kapjen e dy ish-liderëve të grupit kryengritës kolumbian FARK.

Sauhis Hernandes dhe Lusijano Marin, të njohur sipas pseudonimeve të tyre guerile Hesus Santriç dhe Ivan Markes, fillimisht i mbështetën bisedimet e paqes në vitin 2016 midis qeverisë kolumbiane dhe FARK, por më vonë e hodhën poshtë marrëveshjen.

Të dy “kanë një histori të gjatë të përfshirjes në trafikun e drogës, e cila ka çuar në padi penale kundër tyre”, kumtoi Departamenti i Shtetit. ls/shk/

Таг
Back to top button
Close
Close