0_Македонија.ПорталОпштество

Шахпаска: Швајцарија е наш голем поддржувач и партнер

Швајцарија преку Амбасадата во Република Северна Македонија, силно ја поддржува нашата држава и учествува во значајни проекти за нашите граѓани. Во таа насока е и соработката во делот на  социјалната инклузија односно  вклучување на ранливите категории на граѓани на пазарот на труд, преку процес на обуки и стекнување на вештини со цел невработените лица да станат поатрактивни за работодавачите. Меѓусебната соработка е особено значајна во процеот на социјална  инклузија на лицата со попреченост,  истакна министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска на денешната панел дискусија организирана од страна на Швајцарската амбасада во Скопје.

Back to top button
Close
Close