0_Македонија.ПорталМКДОпштество

Шахпаска: Предлог-законот за родова еднаквост обезбедува остварување на потполна родова еднаквост и еднакви шанси за сите

Предлог-законот за родова еднаквост предвидува три нови механизми- Секретаријат за родова еднаквост како највисоко тело кое ќе ја координира работата на институциите, Ресурсен центар како тренинг центар за обуки на државните службеници и Национално координативно тело, истакнала министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска на денешниот онлајн состанок со претставниците на Венецијанската комисија.

Back to top button
Close
Close