0_Maqedoni.Portal0_Web_AktualeShoqëri

Shahpaska: Barazia gjinore është pikëpamje e barabartë, vlerësim I barabartë për mundin e investuar dhe pjesëmarrje e barabartë e grave në të gjitha sferat e jetës shoqërore

Barazia gjinore paraqet dukshmëri të barabartë, vlerësim të barabartë për mundin e investuar të grave kur kanë kualifikime dhe kapacitete të njejta profesionale me burrat për vendet e njejta të punës. Ligji për barazi gjinore duhet të reflektojë pjesëmarrje të barabartë të grave në të gjitha sferat e jetës shoqërore dhe pjesëmarrjes së barabartë në familje, krijim të politikave dhe posaçërisht buxhetim gjinor të përgjegjshëm, theksoi  ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në edicionin e 12-të të “Mbrëmjeve të të drejtave të grave” në organizim të Institutit për të drejta të njeriut.

Back to top button
Close
Close