0_Македонија.ПорталОпштество

Шаќири: Именувањето на политичари на високи раководни места доведува и до политички влијанија во постапките за вработување

Именувањето на политичари на високо раководни места понатаму доведува и до политички влијание во постапките за вработување со тоа што оваа постапка развива незадоволство. Затоа, со професионализацијата на менаџерските позиции ќе се оневозможи пренесување на политички влијанија од функционерите на администрацијата и останатите вработени во јавниот сектор, изјави  Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, на денешната презентацијата на Извештајот од мониторингот на имплементацијата на препораките од извештајот за проценка на ранливост од корупција при процедурите за вработување во јавниот сектор.

Back to top button
Close
Close