0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталВидео изјаваМакедонија.СлајдерПолитика

Северна Македонија и Република Чешка ја зајакнуваат билатералната соработка во делот на одбраната

Северна Македонија и Чешката Република, двете сојузници во НАТО, ќе ја зајакнуваат билатералната соработка во делот на одбраната. Министерот за одбрана на Чешката Република Лубомир Метнар кој е прв министер за одбрана на НАТО кој е во официјална посета на Скопје по нашето членство во Алијансата, подвлече дека Северна Македонија за Република Чешка е многу битен партнер со кого традиционално имаат многу добри пријателски односи, а Западниот Балкан го сметаат за долготраен надворешно - политички прироитет.

Back to top button
Close
Close