0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталBiznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталОпштество

СЕТУ „Михајло Пупин“ ќе потпише договор за соработка во дуално образование

На потпишувањето на договорот во просториите на училиштето, покрај директорот Димитар Ѓорѓиев, ќе учествуваат и министерката за образование и наука, Мила Царовска, како и генералните директори на компаниите потписници на договорот: АД Електрани на Северна Македонија, Либерти АД Скопје, Раде Кончар Контактори и Релеи ДОО, Масак Солутион ДОО и ПримеПоинт ДОО Скопје.

Скопје, 23 април 2021 (МИА)Средното училиште „Михајло Пупин“ денеска со неколку компании ќе потпише договор за соработка во дуално образование.

На потпишувањето на договорот во просториите на училиштето, покрај директорот Димитар Ѓорѓиев, ќе учествуваат и министерката за образование и наука, Мила Царовска, како и генералните директори на компаниите потписници на договорот: АД Електрани на Северна Македонија, Либерти АД Скопје, Раде Кончар Контактори и Релеи ДОО, Масак Солутион ДОО и ПримеПоинт ДОО Скопје. ар/мч/

 

 

 

Таг
Back to top button
Close
Close