Дописници МКДКултураКултура.Портал

Семакедонски собир во чест на великанот Гоце Делчев во Прилеп

По повод 147 годишнината од раѓањето на македонскиот великан Гоце Делчев во Прилеп се одржа семакедонски собир на Македонците кои живеат во соседните земји. Оваа средба е традиционална и се одржува по 17-ти пат во организација на граѓанската иницијатива за национална, културна и европска интеграција на македонскиот народ „Не има“.  Одбележувањето годинава е под мотото „Македонскиот јазик е нашата татковина“.

Back to top button
Close
Close