0_Магазин.ПорталНаука и технологија

Секоја година, 5.200 тони вселенски прав паѓаат на Земјата

Меѓународен тим научници, по две десетлетија собирање и проучување на овие честички од Антарктикот, успеа да ја утврди нивната годишна количина. Просечно околу 5.200 тони вселенски честички помали од 700 микрометри, велат тие, годишно паѓаат на нашата планета.

Back to top button
Close
Close