Европа

Седум лица осомничени за вмешаност во убиството на францускиот професор ќе бидат изведени пред антитерористички судија

Седум лица,од кои двајца малолетници, осомничени за вмешаност во убиството на професорот по историја во Франција, Самуел Пати, ќе бидат изведени пред антитерористички судија. Се очекува отворање на судска истрага и евентуално нивно обвинување за нивната вмешаност во атентатот, јави дописникот на МИА

Back to top button
Close
Close