Дописници МКДОпштински вести

Се решава проблемот со атмосферските води на една велешка улица

Општина Велес со сопствени средства во износ од 600 илјади денари неделава почна со решавање на проблемот со атмосферските води на улица „Пајак Планина“, која се  наоѓа над Центарот за јавно здравје. Освен заштитата на патната инфраструктура, со овој градежен зафат, што го реализира градежната фирма „КОП Инженеринг“ од Скопје, ќе се заштитат домовите на жителите од оваа улица од поплави предизвикани од обилни врнежи од дожд.

Back to top button
Close
Close