0_Web_Избор на уредникот0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталMakedonija.SlajderПолитика

Сè погласни ставовите дека на Северна Македонија треба да ѝ се одобри безусловен почеток на преговорите, Софија со поддршка, но со услов

Сè погласни се ставовите дека на Северна Македонија треба да ѝ се одобри безусловен почеток на преговорите за членство во Европската Унија и да биде одвоена од Албанија. Холандија вчера побара Албанија и С. Македонија да бидат третирани одвоено во однос на отворањето на преговорите, додека, пак, бугарската Влада одлучи дека ќе ја поддржи одлуката за почеток на преговорите за членство и на двете земји, и на Северна Македонија и на Албанија.

Back to top button
Close
Close