0_Македонија.ПорталОпштински вестиСкопје

Се обележува хоризонталната сигнализација во Карпош

Во урбаната заедница Карпош 1, денеска започна обележувањето на пешачките и велосипедски делови долж улиците „Орце Николов“ и „Никола Тесла“. Општината презема вакви инфраструктурни интервенции првенствено поради фактот што хоризонталната сигнализација придонесува за регулација и зголемена безбедност во секојдневниот сообраќај.

Скопје, 28 април 2020 (МИА) – Во урбаната заедница Карпош 1, денеска започна обележувањето на пешачките и велосипедски делови долж улиците „Орце Николов“ и „Никола Тесла“. Општината презема вакви инфраструктурни интервенции првенствено поради фактот што хоризонталната сигнализација придонесува за регулација и зголемена безбедност во секојдневниот сообраќај.

Овие активности, како што соопшти Општина Карпош, ќе продолжат и во претстојниот период и по други населби во Карпош.

– Локалната самоуправа продолжува со унапредување на безбедноста во сообраќајот., кое опфаќа, покрај тековно одржување на хоризонталната и вертикална сигнализација, и воспоставување на нови сообраќајни режими за движење на возилата и граѓаните, при што доминираат еднонасочни улици, се вели во соопштението. мс/са/

Back to top button
Close
Close