0_Македонија.ПорталПолитички партии

СДСМ: Вратена е довербата во економијата, платите растат, а невработеноста опаѓа

Напредокот во евроинтеграциите и успешните економски политики на Владата предводена од СДСМ ја стабилизираа економијата и ја поставија на вистинска патека.

Скопје, 26 март 2019

Напредокот во евроинтеграциите и успешните економски политики на Владата предводена од СДСМ ја стабилизираа економијата и ја поставија на вистинска патека.

Довербата во економијата е вратена, државата се движи во добар правец.

Доказ за тоа е рекордниот износ на странски инвестиции од 624,5 милиони евра во 2018 што е четири пати повеќе споредено со 2017 година.

За само една година стапката на невработеност е намалена за 3,6 отсто и е на историски најниско ниво.

Континуирано растат платите, се усогласуваат пензиите, се обезбедуваат повеќе пари кај граѓаните, кај домаќинствата.

Економијата, државата чекорат напред кон раст и развој и враќање назад нема.

Владата предводна од СДСМ останува посветена на економските реформи и напредокот во евроинтеграциите, процеси што обезбедуваат економски раст, повеќе инвестиции, нови работни места, повисоки плати и повеќе пари за граѓаните.

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТ на СДСМ

________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

 

Таг
Back to top button
Close
Close