Политички партии

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ и извршителот Мицкоски во очај продолжуваат да измислуваат и да пласираат лажни вести, а најповикан за тоа е токму Николовски

ВМРО-ДПМНЕ е толку безидејно и очајно што тргна во секојдневни и неосновани напади врз претседателот Заев и членови на неговото семејство.

Скопје, 19 февруари 2020

Соопштение за јавност – реакција на прес-конференцијата на Александар Николовски од ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ е толку безидејно и очајно што тргна во секојдневни и неосновани напади врз претседателот Заев и членови на неговото семејство.

ВМРО-ДПМНЕ, извршителот Мицкоски и неговиот шеф Груевски знаат дека се поразени од сите што и мислат добро на земјата и затоа постојано измислуваат и и неуспешно се обидуваат да пласираат лажни вести.

А најповикан за лажни вести во белиот дворец е токму потпретседателот Николовски кој веќе еднаш загуби на суд за изречена клевета.

Стравот во белиот дворец кулминира со носењето на Законот за јавно обвинителство и неуспехот на извршителот Мицкоски да одбрани криминал.

СДСМ е за правда и одговорност, ВМРО-ДПМНЕ е за амнестија на криминалците, за обнова на режимот и изолацијата.

Ниту Мицкоски ниту ВМРО-ДПМНЕ нема да ја вратат државата чекор назад во изолација, режим и неказнивост.

Бадијала им се лажните вести и конструираните случаи. Граѓаните се цврсто определени за еввропска иднина со СДСМ и затоа на 12 април ќе порачаат – режим никогаш повеќе!

Центар за комуникации со јавност на СДСМ

_______________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close