Политички партии

СДСМ: Ребалансот на Буџетот, со повеќе приходи обезбедува капитални инвестиции, поголема поддршка за стопанството и граѓаните, враќање на претходните стапки на економски раст

Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ го усвои ребалансот во Буџетот за 2021 година, кој обезбедува повеќе приходи во Буџетот, повеќе средства за капитални инвестиции, за поддршка на стопанството и на граѓаните поради коронакризата, за здравството, земјоделството, за редовна исплата на плати, пензии и социјални права.

Back to top button
Close
Close