Политички партии

СДСМ: Растот на извозот од 10,8 отсто потврдува дека економските политики се на прав пат

Официјалните податоци во континуитет покажуваат дека економските политики на СДСМ се на правиот, вистинскиот пат и дека даваат реални резултати.

 Скопје, 6 декември 2019

Официјалните податоци во континуитет покажуваат дека економските политики на СДСМ се на правиот, вистинскиот пат и дека даваат реални резултати.

 Според податокот на Државниот завод за статистика, извозот на стоки од Република Северна Македонија, во периодот јануари – октомври 2019 година, бележи пораст за 10.8  % во однос на истиот период од претходната година.

 Тоа значи дека довербата во нашата економија е вратена, нашето стопанство е развојно и конкурентно на странските пазари.

 Со официјалното членство во НАТО кое е извесно и со приближувањето до ЕУ, дополнително ќе се интензивира растот на извозот, но и позитивно ќе се влијае на отворање нови работни места и зголемено производство.

 Како одговорна партија, СДСМ продолжува со спроведување на мерки и политики кои обезбедуваат раст и развој, поконкурентна економија, повисоки плати и повеќе пари кај

СДСМ

Центар за комуникации со јавноста

_____________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки

Back to top button
Close
Close