Tekste origjinale

SDM kërkon të kyçet në procedurat për zgjedhjen e diplomatëve dhe ambasadorëve

Vetëm për shkak të përpjekjeve të Sindikatës Diplomatike të Maqedonisë për të respektuar të drejtat e punëtorëve, dinjitetin e të punësuarve dhe reputacionin e profesionit diplomatik, anëtarët e organizatës tonë  sindikale ngacmohen, pushohen nga puna, degradohen, u ulën të ardhurat dhe kontributet e tyre personale  përmes manipulimeve në sistematizimet dhe vazhdimisht mbahen nën presionin me veprime disiplinore.

Shkup, 29 maj 2020

Vetëm për shkak të përpjekjeve të Sindikatës Diplomatike të Maqedonisë për të respektuar të drejtat e punëtorëve, dinjitetin e të punësuarve dhe reputacionin e profesionit diplomatik, anëtarët e organizatës tonë  sindikale ngacmohen, pushohen nga puna, degradohen, u ulën të ardhurat dhe kontributet e tyre personale  përmes manipulimeve në sistematizimet dhe vazhdimisht mbahen nën presionin me veprime disiplinore.

Që nga themelimi ynë vitin e kaluar, ne jemi vendosur si partner i Ministrisë, i cili nuk do të vetë-censurohet kur bëhet fjalë për çështje që nuk na shqetësojnë të gjithëve. Fatkeqësisht, përkundër bindjeve të tij fillestare nga ana e tij, ministri dhe kabineti i tij asnjëherë nuk u vendosën si partnerë, por si rivalë, sikur të ndjeheshin të kërcënuar nga qëndrimet tona. Ndërsa qëndrimet tona janë në linjën e ushtrimit të të drejtave të punës, dinjitetit të punonjësve dhe reputacionin e diplomacisë.

Edhe një herë, u bëjmë thirrje, siç është rendi,  përfaqësuesit tanë të përfshihen në procedurat e përzgjedhjes së diplomatëve dhe ambasadorëve jashtë vendit, në mënyrë që të kontribuojnë në kthimin e reputacionit të dëmtuar dhe dinjitetin e nocionit të termit diplomat i Maqedonisë. Ne do të luftojmë me të gjitha forcat të mos lejojmë dhjetëra diplomatë të dërguar ambasadorë dhe konsuj ta dëmtojnë reputacionin e secilit prej nesh.

Sindikata Diplomatike e Maqedonisë

__________________________________________________________________

MIA këto tekste i publikon në formë integrale dhe nuk mban përgjegjësi për përmbajtjen e tyre.

 

Back to top button
Close
Close